Počela previranja u SDA ZDK

/

Kako nezvanično saznaje naš portal u Kantonalnom odboru SDA Ze-do kantona su počela unutarstranačka previranja zbog neuspjeha oko formiranja vlasti na nivou ZDK.

Naime, za neuspjeh u procesu implementacije izbornih rezultata i neformiranja vlasti na  udaru se našao predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević i predsjednik OO SDA Zenica Nezir Pivić. Uticajni član SDA iz Tešnja i državni zastupnik Šemsudin Mehemdović je tražio od Miralema Galijaševića da odstupi sa pozicije predsjednika Kantonalnog odbora i da se  procesi oko pregovaranje uspostave većine u ZDK prepusti njemu, a on bi dogovorio većinu sa Fuadom Kasumovićem-gradonačelnikom Zenice.

Galijašević je to odbio, ali je “popustio” tako što se složio da kadar iz Tešnja i izabrani zastupnik u Skupštini ZDK Alija Ogrić bude novi šef kluba ove stranke. Isto tako vrh SDA je nezadovoljan i radom Mirsada Zaimovića i još nekih istaknutih kadrova i vrlo moguće je da će u SDA ZDK u narednom periodu doći do turbulencija i promjena.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Beskonačna rotacija: NES ZDK mijenja predsjednike?!

Nakon što je biznismen Refik Kurgaš iz Visokog, dotadašnji...

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice SDP-a, NiP-a i Naprijed

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika...

Demant Stranke za BiH ZDK

U našu redakciju je pristigao demant na tekst koji...